Een badkamer kopen of verbouwen: waarom je absoluut een regendouche moet bestellen

Ga je bij het kopen van je nieuwe badkamer voor comfort en luxe? Dan is het belangrijk om een regendouche te bestellen. De aanschaf van een regendouche is een goedkope investering die jouw badkamer een luxueuze ervaring geeft.

Laat je niet afschrikken door praktische bezwaren bij het bestellen van een regendouche. Voor ieder probleem is een simpele oplossing. Neem dit artikel door om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een regendouche.

Duurzame onder de douche

Regendouche bestellen: dromen kun je kopen

Ga je graag met je geliefde ontspannen en genieten in een spa? Een romantisch maar een duur uitje als je dit met regelmaat doet. Waarom haal je dan niet de luxe in huis door een regendouche te bestellen? Een regendouche verspreidt water over een groot oppervlak. Genoeg water dus om samen met je geliefde onder te staan. Ervaar op een koude winterochtend de sensatie van warm water over je hele lijf. Op een warme zomeravond heeft een regendouche het verkoelende effect van een regenbui op een tropisch eiland. Of beeld je in dat je in een prachtig paradijs onder een waterval staat. Met een regendouche komen al je dromen uit en hoef je nooit de deur meer uit!

Geniet met een regendouche van extra voordelen

De dag beginnen met een miezerig straaltje van een reguliere douchekop is een slechte start. Ga je een nieuwe badkamer bestellen of de huidige verbouwen?

Wanneer je tijd en geld besteedt aan de verbouwing of vernieuwing van je badkamer, investeer dan ook in regendouche.

De voordelen van een regendouche:

 • een brede straal die het water over je hele lichaam verdeelt
 • op een koude winterochtend blijft je lichaam beter warm
 • in de zomer ervaar je extra verkoeling
 • genoeg water als je graag met je geliefde of kinderen doucht

Met een gerust hart bestellen: met een regendouche kun je water besparen

Over de regendouche bestaan flink wat vooroordelen. Laat je niet afschrikken door praktische bezwaren wanneer je overweegt een regendouche te bestellen. Eén van die praktische bezwaren is het verbruik van water. Het klopt dat een regendouche meer water verbruikt.

Maar dankzij de voortschrijdende techniek is de kop van de regendouche net zo besparend als een gewone douchekop. Bij optimaal en efficiënt gebruik is het toch mogelijk om waterbesparing te behalen met een regendouche. Wanneer je regelmatig samen met je geliefde of kinderen doucht, dan scheelt dit al snel een flink aantal douchebeurten. Douche je altijd alleen? Dan kun je een regendouchekop met de kleinste diameter bestellen om zuinig met water om te springen.

Regendouche kopen: ook een flexibele douchekop bestellen

Als je samen doucht dan bespaar je douchebeurten en dus water. Je kunt met een gerust hart een regendouche bestellen. Hoe kun je bij het kopen van een regendouche méér water besparen?

Je kunt een handzame en wendbare douchekop als extra optie bestellen. Deze handige douchekop is simpel te monteren aan de stang van je regendouche. Voor extra waterbesparing neem je de flexibele douchekop van de stang en spoel je snel shampoo uit je haren. Bestel vooral een losse douchekop als je samen met je kinderen doucht. Afspoelen van kleine kinderen die vaak wat ongeduldig zijn, wordt een stuk effectiever.

 

Regendouche bestellen? Let op de afvoer 

Heb je besloten om een regendouche te bestellen? Check de afvoer of het water weggewerkt kan worden. Zet je de kraan van een regendouche vol open?

Er komt dan zoveel water uit de lucht vallen als een wolkbreuk tijdens een broeierige zomeravond in augustus. Je wilt met een regendouche niet je hele vloer blank zetten. Bij een bestaande inloopdouche moet je naast je regendouchekop ook een dorpel bestellen. Hiermee voorkom je de hele badkamervloer onder water zet. Ben je van plan om een nieuwe badkamer te kopen? In dat geval kun je het beste een complete douchecabine bestellen. De deuren houden spatten tegen en een douchebak vangt het water op.

Ook is het verstandig een waterontharder te installeren om zo kalkaanslag te voorkomen op je leidingen. Daarnaast zorgt een water ontharder ervoor dat je veel energie bespaart waardoor een aanschaf eigenlijk een investering is die je zo terugverdiend.

 

Voordat je een regendouche aanschaft: check je warmteproductie

Een belangrijk aandachtspunt is de productie van je warmwaterinstallaties. De enorme waterstraal van de regendouche, die jou het effect geeft van een waterval, heeft een hoger waterverbruik dan een standaard douchekop.

Jouw warmwaterinstallatie moet dit verbruik wel aankunnen. Als je een nieuwbouwhuis hebt of onlangs een nieuwe installatie hebt aangeschaft, dan is het hogere waterverbruik geen probleem zijn. Controleer bij een oudere installatie of deze minamaal aan de CW-3 voldoet.

Kan jouw huidige warmwaterinstallatie de regendouche niet aan? Je kunt een extra boiler of geiser aanschaffen. Vervangen van je huidige cv-ketel voor een ketel met meer vermogen is ook een mogelijkheid.

Wil je een regendouche kopen? Hoe en waar installeren

Bij het kopen van een regendouche heb je de keuze om deze in of op te bouwen. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is dat een regendouche hoog genoeg moet hangen.

Het beste resultaat krijg je als deze minimaal 15 tot 20 centimeter boven de langste persoon in je huishouden hangt. Voor een strak, modern en ruimtelijk effect is het mooist om een regendouche in te bouwen.

Hiervoor moet tegelwerk vervangen worden en dat is wat betreft geld en tijd een flinke investering. Bedenk of je die investeringen wilt doen.

Voordelen van een ingebouwde regendouche:

 • leidingen en de stang zijn netjes weggewerkt
 • je prachtige tegenwand blijft zichtbaar
 • staat mooi in een strakke en moderne ingerichte badkamer

Nadelen van een ingebouwde regendouche:

Je kunt in je badkamer ook voor een opgebouwde regendouche kiezen. De bestaande tegelmuur hoeft dan niet vervangen te worden.

Een extra stang is minder mooi in een moderne en strakke ingerichte badkamer. Wanneer je het uiterlijk van de stang afstemt op het design van je badkamer, dan is een opbouw helemaal niet verkeerd.

Voordelen van een opgebouwde regendouche:

 • een goedkope optie
 • tegelwerk hoeft niet vervangen te worden
 • gemakkelijk te installeren
 • op de stang kun je een handige handdouche monteren

Nadelen van een opgebouwde regendouche:

Een opgebouwde regendouche is een goedkope oplossing en is simpel te installeren. Houd je van praktisch en wil je nog meer gemak? Je kunt dan een complete douchecabine bestellen met een vooraf geïnstalleerde regendouche.