Een badkamer kopen of verbouwen? Waarom het bestellen van douchewanden de voorkeur heeft

Douchewanden zijn een slimme investering bij het kopen of verbouwen van je badkamer. Door ook een douchewand te bestellen geef je de badkamer een aantrekkelijk, modern en strak uiterlijk.

Een douchewand is onderhoudsvrij en gaat lang mee. Met een douchewand heb je een drempelloze instap.

Handig voor de toekomst wanneer je ouder wordt of als je gezinsuitbreiding verwacht.

 

Duurzame onder de douche

De belangrijkste reden om een douchewand te kopen: weg met spatten

Ben je het waterballet ook zo beu? Na het douchen staat je hele badkamervloer blank. Je hebt na een warme douche afgedroogd. Vervolgens kun je de koude en natte badkamervloer dweilen. Een vervelende en routinematige handeling dat na het kopen van een badkamer tot het verleden behoort.

Door douchewanden te bestellen, ben je verlost van water en zeepresten die in de badkamer voor schimmel zorgen. Een douchewand houdt warmte vast en houdt vocht tegen. Douchen wordt behaaglijk en afdrogen op een droge vloer is een stuk aangenamer.

Douchewanden kopen of een alternatief bestellen?

Een douchegordijn is een goedkope optie voor een douchewand, maar houd lang niet zo goed water tegen als een douchewand.

Daarnaast ontsiert een douchegordijn, vaak in oubollig design, het interieur van je nieuwe badkamer. Het vieze ding plakt bovendien tijdens en na het douchen tegen je lijf.

Weg met spatten en dat truttige bloemetjesgordijn. Een douchecabine is zeker een optie. Echter, in- en uitstappen in de douchebak is onhandig. Vooral voor ouderen, mindervaliden en kinderen is een douchecabine een slechte optie. De cabine, die met een frame en douchebak wordt geleverd, ontneemt ook het zicht op je prachtige vloer- en wandtegels.

Voordelen én nadelen van een douchegordijn:

 • een goedkope oplossing
 • gemakkelijk op te hangen
 • houdt water, vocht en zeep slecht tegen
 • plakt tijdens en na het douchen tegen je lijf
 • alleen te bestellen in ouderwets design
 • ontsiert de inrichting van je nieuwe badkamer

Voordelen én nadelen van een douchecabine:

 • gemakkelijk te installeren
 • douchebak is goed schoon te maken
 • houdt warmte vast en vocht tegen
 • ontneemt het zicht op tegels aan vloer en wand
 • moeilijk in- en uitstappen
 • is een massief blok in je badkamerinrichting

Douchewanden kopen: de beste keuze!

Het kopen van een nieuwe badkamer heeft de doelen om meer comfort en luxe te creëren. De aanschaf van een douchewand is een investering die bijdraagt om die doelen te bereiken. Douchen een stuk aangenamer en de doorzichtige wand verbetert de uitstraling van je badkamer. Doordat een douchewand rechtstreeks op de vloer wordt geplaatst, blijft je mooie tegelwerk zichtbaar. Hiermee zorgt de doorzichtige wand voor een ruimtelijk effect en lijkt je badkamer een stuk groter.

Voordelen én nadelen van een douchewand:

 • gemakkelijk in- en uitstappen
 • ideaal voor kinderen, mindervaliden en ouderen
 • zorgt voor een ruimtelijk effect
 • tegels op de vloer en aan de wand blijven zichtbaar
 • houdt warmte vast en vocht tegen
 • iets meer inspanning vereist bij installatie
 • bij plaatsing moet de vloer volledig waterpas zijn

Douchesystemen met een thermostaatkraan

Tegenwoordig zijn er complete douchesystemen van verschillende merken verkrijgbaar met een thermostaatkraan. Voordeel hiervan is dat het perfect op elkaar is afgesteld en voor het oog is het ook mooi om te zien. De gehele combinatie is vervaardigd uit dezelfde materialen.

Belangrijk aandachtpunt: het juiste materiaal douchewand kiezen

Je kunt een douchewand van kunststof of glas kopen. Welke materiaal moet je bestellen? Kunststof breekt nooit, maar heeft als nadeel minder lang mooi te blijven. Op den duur ontstaat op een douchewand van kunststof schimmel of kalkaanslag.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de kwetsbaarheid van een glazen douchewand. Dit soort douchewanden is gemaakt van veiligheidsglas en is bestand tegen een stootje. Veiligheidsglas is vrijwel onbreekbaar. Een geruststellende gedachte als je wat ouder bent en bang bent uit om uit te glijden tijdens het douchen.

Douchewand: wanneer helder, mat of spiegelend glas bestellen?

Helder glas is het standaard glas waar je doorheen kunt kijken. Het glas is hiermee onbewerkt en daarmee de goedkoopste optie. Bij het kopen van een glazen douchewand, is helder glas absoluut geen duurkoop. Juist de transparantie van dit materiaal zorgt voor een ruimtelijk effect. Deel je de badkamer met meerdere personen?

Je kunt voor je preutse puberdochter meer privacy creëren met een douchewand van melkglas. Wist je dat er ook douchewanden zijn van spiegelglas? Met spiegelglas voorkom je doorkijk en zorg je tegelijkertijd voor een ruimtelijk effect. Spiegelglas is ook handig tijdens het aankleden, opmaken of het stylen van je haar.

Bij een douchewand ook douchedeuren bestellen

Met een douchewand zorg je voor een gemakkelijke inloopdouche. Vind je het prettig om zoveel mogelijk water tegen te houden? Met openslaande deuren of schuifdeuren behoud je de handige inloopfunctie van je douche.

Voor zowel openslaande deuren of schuifdeuren geldt dat je deze in één deel of twee delen kunt bestellen. Twee delen is een simpele oplossing als je een gebrek aan ruimte in de badkamer hebt. Net als douchewanden zijn douchedeuren verkrijgbaar in kunststof of veiligheidsglas.

Ben je van plan om ook een douchedeur te bestellen. Weeg per type douchedeur de voordelen tegen de nadelen af om je keuze te bepalen.

Voordelen én nadelen van schuifdeuren:

 • een oplossing bij ruimtegebrek in de breedte
 • behouden een gemakkelijke doorloop in de badkamer
 • de vloer moet waterpas zijn bij installatie
 • het schuifsysteem heeft onderhoud nodig
 • de geleiders moet je regelmatig schoonmaken

Voordelen én nadelen van klapdeuren:

 • gemakkelijk te installeren
 • onderhoudsvriendelijk
 • handig te openen
 • geen slijtage van onderdelen
 • er moet ruimte zijn voor de draaihoek

Vergeet niet een douchekop te bestellen

Als je naast een douchewand ook douchedeuren aanschaft, vergeet dan niet een nieuwe douchekop te bestellen. Je nieuwe douchewand en -deuren houden tenslotte opspattend water tegen. Waarom zou je dan onder een miezerig straaltje blijven staan? Met een verstelbare douchekop heb je extra profijt van je nieuwe douchewand. Je kunt op een verstelbare douchekop nevel of een krachtige straal instellen. Bij het gebruik van een krachtige straal verbruik je niet meer water. Met een krachtige straal is het uitspoelen van je haar zelfs een stuk effectiever, dus efficiënter in waterverbruik. Wil je nog meer luxe? Dan is een regendouche of een massagedouchekop misschien iets voor jou.

Douchekop bestellen: welke materiaal?
Je glazen douchewand en douchedeuren geven een strak uiterlijk aan je badkamer. Door de transparante deuren wordt je douchekop zichtbaar. Je oude douchekop kun je dus niet meer verbergen achter een douchegordijn. Een goede reden om je douchekop te vervangen. Douchekoppen zijn te bestellen is verschillende materialen. Je kunt denken aan bijvoorbeeld chroom of messing. Het mooiste is om je douchekop te laten matchen met de kraan in je wastafel. Heb je designradiator van RVS? Dan koop je natuurlijk een roestvrijstele douchekop.