Kies de perfecte douchecabine voor je badkamer!

Een badkamer zonder douchecabine, dat is eigenlijk geen badkamer. Natuurlijk is iedereen vrij om zijn of haar eigen badkamer in te richten, maar wij wagen te betwijfelen of er veel badkamers zijn waar geen douche in te vinden is.

De meeste badkamers hebben een douchecabine. Als je je badkamer aan het opknappen bent, of als je een nieuwe badkamer gaat plaatsen, dan plaats je daar vaak een nieuwe douchecabine in.

Wij bieden je een ruim assortiment aan verschillende douchecabines. Dat ruime assortiment kan tegelijkertijd ook vervelend zijn.

Het zou zomaar kunnen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Dat begrijpen wij. Daarom geven we je in dit artikel een overzicht van de mogelijkheden die je hebt als je een nieuwe douchecabine aan wilt schaffen.

Duurzame onder de douche

Je kunt naar eigen smaak kiezen of je de panelen tot beneden door laat lopen of een stukje boven de vloer houdt. Bij de meeste inloopdouches lopen de panelen tot aan de grond, hiermee creëer je een soort opvangbak voor het water. Bij de gemiddelde inloopdouche heb je meer ruimte dan bij een douchecabine. Daarom wordt er vaker gebruik gemaakt van een regen of stortdouche.

Wil je eigenlijk een douchecabine, of een douchewand?

Voordat je op zoek gaat naar een douchecabine is het wel van belang om eerst even te kijken of je op zoek bent naar een douchecabine, of een douchewand.

Vaak worden deze termen nog door elkaar gebruikt, maar het is niet hetzelfde. Een douchecabine is een douchewand met een douchebak.

Samen vormen zij een geheel waarmee het water wordt afgescheiden van de rest van de badkamer.

Het is echter niet altijd nodig om een douchebak aan te schaffen. Soms is het mogelijk om alleen een douchewand te plaatsen. De douchewand wordt dan direct op de tegels van je badkamer geplaatst. Veel mensen geven hier de voorkeur aan, omdat dit er wat strakker uitziet. Daarnaast is het ook lastig om een douchebak schoon te houden. Vandaar dat je ziet dat steeds meer mensen besluiten om geen douchebak meer aan te schaffen en alleen een douchewand te kopen.

Je badkamer moet echter wel geschikt zijn om een alleen een douchewand te kunnen plaatsen. Het water zal immers wel weg moeten kunnen lopen. Het is daarom nodig dat je een doucheput of een douchegoot in je badkamer hebt. Via die put of goot kan het water weglopen. Als je een bestaande badkamer hebt, dan kan je natuurlijk een dergelijke put of goot aan laten leggen, maar dat is een behoorlijk intensieve operatie. Als je een compleet nieuwe badkamer gaat maken, dan is het makkelijker om gelijk een doucheput of douchegoot aan te laten leggen.

Welke vorm krijgt je douchecabine?

Als je besluit een nieuwe douchecabine aan gaat schaffen, dan doe je er goed aan om eerst te bepalen welke vorm je douchecabine moet hebben.

De overige cabines kan je dan af laten vallen. Zo beperk je je keuzemogelijkheden en wordt het maken van een keuze makkelijker. Douchecabines kunnen de volgende vormen hebben, zo heb je de keuze uit de volgende soorten douchecabines.

In de eerste plaats is er de vijfhoekige douchecabine. De vijfhoekige cabine is een cabine die meestal wordt geplaatst in een badkamer met een beperkt oppervlak. Deze douchecabine wordt altijd in de hoek van de badkamer geplaatst. De twee muren van je badkamer vormen zo ook de wanden van je douchecabine. Vanaf de muren lopen er twee kleine wandjes. De wandjes worden met elkaar verbonden door een deur.

Deze cabine is ideaal voor mensen met een kleinere badkamer. Het komt echter ook voor dat de cabine wordt geplaatst in woningen met een grotere badkamer. Deze cabine is dan ook in veel verschillende formaten beschikbaar. Het meest gangbare formaat is 90 x 90 centimeter.

Er zijn echter ook vijfhoekige douchecabines die een groter formaat hebben, zoals 100 x 100 centimeter. Ook kleinere formaten zijn beschikbaar, zoals een cabine met een formaat van 80 x 80 centimeter. Daarnaast wordt er bij deze douchecabine nog weleens gevarieerd met het soort deur. In veel gevallen zal deze cabine een swingdeur hebben, maar soms wordt er ook wel gekozen voor twee pendeldeurtjes. Dat wordt vooral gedaan in badkamers waar de ruimte echt een issue is.

Een douche is meer dan een cabine alleen

Een douchecabine of een douchewand bepaalt slechts het uiterlijk van je douche. Om echt comfortabel te douchen moet je je douche natuurlijk ook goed inrichten.

Dat doe je door bijvoorbeeld een fijne douchekop te plaatsen, of zelfs een regendouche aan te schaffen. Een regendouche geeft je het gevoel dat je door een frisse regenbui loopt. Een regendouche geeft je badkamer ook een wat luxere uitstraling.

Daarnaast wordt je douchecomfort natuurlijk ook bepaald door de kraan die je monteert.

Tegenwoordig zie je nog weinig dat er een mengkraan wordt geleverd. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een moderne thermostaatkraan. Door een thermostaatkraan te plaatsen hoef je het water niet zelf meer te mengen om de gewenste temperatuur te krijgen.

Een thermostaatkraan is daarnaast ook een stuk veiliger dan een mengkraan.

Natuurlijk kan je kiezen voor een eenvoudige thermostaatkraan, maar wij hebben ook wat luxere thermostaatkranen in ons assortiment. Zo geef je je douche een extra luxe uitstraling.

Er zijn nog meer manieren om je douchecomfort te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een douche met massagefunctie.

Ook kan je een douche met ingebouwde radio plaatsen. Zo heb je in ieder geval altijd een nummer om mee te zingen onder de douche!

Als je niet zo van hoekige vormen houdt, dan kan je overwegen om een kwartronde douchecabine in je badkamer te plaatsen. Een kwartronde douchecabine lijkt op de vijfhoekige cabine, alleen is de deur hier rond.

In de tweede plaats kan je kiezen voor een rechthoekige of vierkante douchecabine. Deze vorm wordt veel gekozen. De vorm beschrijft de cabine al voldoende. Deze cabine wordt tegen twee muren geplaatst. Vervolgens scheiden twee rechte wanden de douche af van de rest van de badkamer.

In de derde plaats kan je kiezen voor een halfronde douchecabine. Deze vorm is nadrukkelijk anders dan de hierboven besproken vormen. Dat komt omdat alleen deze cabine tegen slechts een wand wordt geplaatst. Je voelt je daardoor minder in een hoek gedrukt. Deze vorm geeft je een gevoel van vrijheid en ruimte. Dat is natuurlijk prettig. Een ander voordeel van deze vorm is dat deze vorm niet zoveel gekozen wordt. Als je je badkamer minder standaard wilt laten lijken, dan zou je zeker eens moeten overwegen om voor deze vorm te kiezen.