Badkamermeubel kopen of bestellen: enkele tips voor een geslaagde keuze

Bij het kopen van een badkamermeubel worden nog wel eens vergissingen gemaakt. Het gemak en uiterlijk van het badkamermeubel worden vaak vergeten.

Ben je bij het kopen van een badkamer ook van plan een nieuw badkamermeubel te bestellen? Neem deze waardevolle tips door voor een geslaagde aanschaf van je badkamermeubel.

Wil je een nieuwe badkamer kopen of bestellen? Denk ook na over badkamermeubel
Bij het bestellen of kopen van een nieuwe badkamer, denk je allereest aan een comfortabel bad, een makkelijke inloopdouche of een krachtige kraan. Hierdoor kan het badkamermeubel een ondergeschoven kindje worden. Zonde, want het badkamermeubel is een essentieel item in de inrichting van je nieuwe badkamer. 

Duurzame onder de douche

Het badkamermeubel trekt door een centrale plaatsing in je badkamer vaak de meeste aandacht. Zorg er dus voor dat je niet een willekeurig badkamermeubel kiest en daarmee de inrichting van je nieuwe badkamer ontsiert. Je maakt een bewuste keuze door een eyecather te bestellen of juist een badkamermeubel te kopen die matcht met de rest van je inrichting.

Een badkamermeubel ruimt rommel op. Je badkamermeubel kan niet groot genoeg zijn

Een badkamermeubel kan de inrichting van je nieuwe badkamer maken of breken. Je verpest de inrichting van je nieuwe badkamer door een te klein badkamermeubel te bestellen. Rommel die je niet kunt opbergen, leidt de aandacht af van je prachtige nieuwe badkamer.

Zorg dus voor genoeg opbergruimte. Een badkamermeubel kan dus niet groot genoeg zijn. Sta eens stil wat je allemaal kwijt kunt in een badkamermeubel: schoonmaakspullen, toiletartikelen, medicatie, handdoeken en andere artikelen voor dagelijks gebruik. Heb je een groot gezin of ontvang je regelmatig logees? Het is dan raadzaam om een groot badkamermeubel te bestellen zodat iedereen zijn of haar spullen kan opbergen. Hierdoor hoef jij je niet ergeren aan spullen die rondslingeren als je probeert te ontspannen in je nieuwe bad.

Bestel het juiste type badkamermeubel

Voordat je een badkamermeubel gaat kopen of bestellen, is het belangrijk om te bepalen welke type meubel het meest geschikt is.

Badkamermeubels zijn onder te verdelen in de volgende twee types:

Bij het bestellen of kopen van je nieuwe badkamermeubel, moet je de knoop doorhakken over het type dat je aanschaft. Een lastige keuze omdat het badkamermeubel het item is die de sfeer in je badkamer bepaalt.

Let op: de keuze voor een vrijstaand meubel in de badkamer sluit de aanschaf van een hangende kast niet uit. Heb je een grote badkamer of een groot gezin? Je badkamer kan dan best een tweede meubel gebruiken. Meerdere meubels in dezelfde stijl zorgen daarnaast voor eenheid. Bovendien zorgt een extra meubel voor voldoende opbergruimte.

De voordelen van een vrijstaand badkamermeubel

Een vrijstaand badkamermeubel wordt gekenmerkt doordat deze op de grond staat en flexibil verplaatsbaar is.

Neem de onderstaande voordelen van een vrijstaand badkamermeubel door om te bepalen of je de juiste keuze maakt:

 • Kies een vrijstaand badkamermeubel wanneer je het prettig vindt om regelmatig je inrichting te verbouwen.
 • Maak de keuze voor een verplaatsbaar meubel als duurzaamheid belangrijk voor je is. Bij een verhuizing kun je het badkamermeubel meenemen naar je volgende woning.
 • Bestel bij een grote badkamer een vrijstaand en massief meubel. Een groot meubel dat op de grond staat breekt de ruimte. Hierdoor wordt je badkamermeubel een echte eyecatcher.
 • Koop een vrijstaand badkamermeubel als hygiëne belangrijk voor je is. Je kunt dit meubel verschuiven tijdens de schoonmaak van je tegelwand of vloer.

De voordelen van een hangend badkamermeubel

Een hangend badkamermeubel monteer je aan de wand. Bij de montage van dit type badkamermeubel zijn dus extra inspanningen vereist.

Een ander nadeel is dat je een hangend meubel na montage lastig te verplaatsen is. Laat je niet afschrikken, want een hangend meubel in je badkamer biedt ook vele voordelen.

In de volgende situaties is een hangend badkamermeubel uitermate geschikt en de perfecte keuze:

 • Kies voor een hangend badkamermeubel als je kleinbehuisd bent en niet veel ruimte in de badkamer hebt. Je houdt met hangkasten vloerruimte vrij en zo voorkom je dat een meubel een vervelende sta-in-de-weg wordt.
 • Hang een hangend meubel op wanneer leidingen en afvoerpijpen in de weg zitten. Hierdoor besteed je loze ruimtes in je badkamer optimaal.
 • Bestel een hangend meubel om een kleine kamer groter te laten lijken. Een hangend meubel dat over de breedte langer is, zorgt voor een optische illusie van ruimte. Hiermee komt je kleine badkamer minder claustrofobisch over.
 • Koop eventueel een extra meubel dat je boven een wasmachine of droger kunt plaatsen. Op deze manier creëer je extra opbergruimte. Handig om in dat kastje je wasmiddel, wasverzachter en bleek in op te bergen.
 • Maak de keuze voor een hagend kastje op ooghoogte als je wat ouder begint te worden. Dit biedt het gemak dat je niet hoeft te bukken.

Badkamermeubel en de wastafel

Belangrijke aandachtspunten bij het kopen of bestellen van je nieuwe badkamermeubel zijn de wastafel en de leidingen.

Je kunt een meubel bestellen met of zonder ingebouwde wastafel. Houd bij de aanschaf van een badkamermeubel met of zonder wastafel rekening met de volgende zaken:

 • Gebruiken meerdere personen regelmatig tegelijkertijd dezelfde badkamer? Je kunt dan het beste een badkamermeubel kiezen dat breed genoeg is voor twee wastafels.
 • Wanneer je een badkamermeubel kiest waarop je waskom wilt monteren, neem dan niet een te hoog kastje. Reken de hoogte mee van je waskom, zodat je nog comfortabel je handen kunt wassen.
 • Hangen leidingen en afvoerpijpen in de weg? Kies een hangend meubel dat je boven de wastafel plaatst. Bestel het meubel dan inclusief een spiegel. Handig tijdens het opmaken of scheren. Daarnaast laat je met een spiegel een kleine badkamer meteen groter lijken.

Overige aandachtspunten bij het bestellen of kopen van een badkamermeubel

Tegenwoordig zijn badkamermeubels niet standaard, saai en simpel. Je kunt de stijl van je woon- en slaapkamer doortrekken naar je badkamer. Of je nu houdt van modern, landelijk, klassiek, industrieel of Scandinavisch: er is een badkamermeubel dat je persoonlijke smaak past. Denk bij het bestellen ook aan kleur, deurtjes en lades:

 

 • Kies bij een grote badkamer voor een donker meubel zodat deze extra opvalt
 • Ga bij een kleine badkamer juist voor een licht meubel voor een ruimtelijk effect
 • Neem in een kleine ruimte een ondiep hangend kastjes met lades zodat deurtjes niet in de weg zitten
 • Bestel ladegeleiders zodat je lades zonder geluid sluiten