Een complete badkamer: dit mag er niet ontbreken

Als je gaat verhuizen dan wil je soms een compleet nieuwe badkamer plaatsen. Een complete badkamer is op zich wel makkelijk aan te schaffen, maar hoe zorg je er nu voor dat je een complete douche krijgt die ook compleet aansluit bij jouw wensen?

Als online badkamerspecialist weten we maar al te goed dat het niet altijd makkelijk is om de perfecte douche te vinden.

Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips om van jouw douche een droombadkamer te maken.

Een complete badkamer: budget is key!

Het vinden van een complete douche kan een ingewikkelde zoektocht zijn. Er is immers veel mogelijk. Het is verleidelijk om je snel mee te laten slepen in alle mogelijkheden die er zijn. Het resultaat is vaak dat je wensen groter zijn dan je budget. Vervolgens moet je dan eigenlijk weer helemaal opnieuw beginnen met je zoektocht.

Duurzame onder de douche

Het is daarom makkelijk om eerst een eenvoudige vraag te stellen: wat mag een complete badkamer kosten? Voor de meeste mensen zal namelijk gelden dat geld wel degelijk een rol speelt en dat het niet onbeperkt tegen de plinten klotst. Om je budget te bepalen moet je je eigenlijk twee vragen stellen: in de eerste plaats moet je je afvragen wat je aan een complete douche uit wilt geven. Je kan natuurlijk meer dan voldoende spaargeld hebben om een droombadkamer te realiseren, maar dat wil nog niet zeggen dat je dat bedrag ook aan een nieuwe badkamer wilt spenderen.

Het omgekeerde kan echter ook het geval zijn. Je wilt een groter bedrag aan je nieuwe badkamer uitgeven dan dat je hebt. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn. Een nieuwe badkamer is immers ook een investering in je woning. Als je een oude badkamer hebt en een nieuwe douche plaatst, dan wordt de waarde van je woning ook groter. Soms kan je daarom je hypotheek verhogen om je nieuwe douche te financieren. Kort en goed: voordat je een complete badkamer gaat laten plaatsen doe je er goed aan om deze twee vragen te stellen:

Een complete badkamer: kies voor een duidelijke stijl

Als je een nieuwe douche uit gaat kiezen, dan krijg je meer dan voldoende keuzemogelijkheden. Er zijn in principe oneindig veel mogelijkheden.

Om de perfecte badkamer te vinden is het daarom verstandig om je eerst globaal te oriënteren: welke stijl vind je mooi?

Waar hou je absoluut niet van? Als je globaal hebt bepaald voor welke stijl je gaat, dan vallen er voldoende andere mogelijkheden af.

Je kan je dan gaan focussen op wat echt belangrijk is: een complete badkamer die aansluit bij jouw wensen. Het is echter wel belangrijk dat je je goed oriënteert op de verschillende stijlen die er zijn.

Vaak denken mensen dat ze een bepaalde stijl mooi vinden, maar soms komt dat omdat ze zich onvoldoende verdiept hebben in de andere mogelijkheden. Probeer daarom bij het bepalen van je stijl een open mind te houden. Zo kan je erachter komen dat je wellicht een andere stijl toch mooier vindt!

Creëer je je eigen badkamer, of stel je die zelf samen?

Een complete douche kopen, dat kan eigenlijk op twee manieren. In de eerste plaats kan je een complete badkamer kopen als ‘pakket’. Je koopt dan een pakket waarin de douche, de wastafel en eventueel het zitbad zijn opgenomen.

Op deze manier een complete badkamer kopen heeft een belangrijk voordeel: je creëert eenheid. Als je een complete badkamer als pakket koopt, dan sluiten de onderdelen bij elkaar aan. Het zitbad hoort bij de waskom en de spiegels sluiten aan bij de douchebak. Je hele badkamer vormt een geheel.

Er zit echter ook een nadeel aan het kopen van je complete badkamer als een pakket. In de eerste plaats koop je een badkamer die niet uniek is. Dat hoeft niet per se een probleem te zijn, maar voor sommige mensen is dit wel een overweging. In de tweede plaats zijn er minder mogelijkheden om jouw eigen wensen door te voeren.

Een complete douche kan je echter ook zelf samenstellen. Je kan zelf op zoek gaan naar jouw ideale regendouche, jouw ideale zitbad en jouw ideale wastafel. Je stelt dan helemaal je eigen badkamer samen.

Zonder details geen droombadkamer

De details van je badkamer maken je badkamer af. Sterker nog: wij zouden willen zeggen: zonder details geen droombadkamer. Het zijn de details die je badkamer afmaken.

Dat geldt in de eerste plaats voor de douche zelf. Als je een mooie douche wilt, investeer dan in een pronkstuk, een blikvanger. Dat kan van alles zijn. Soms is een imposante spiegel iets waardoor je badkamer net iets extra’s krijgt.

Soms is dat een extreem mooie regendouche, weer een andere keer is dat een luxe sifon. Het maakt eigenlijk niet uit wat het is, maar zorg dat je douche tenminste een blikvanger heeft.

Daarnaast is het slim om ook na te denken over andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van een radio in je douche.

Veel mensen vinden het prettig om tijdens het douchen de radio aan te hebben (om al dan niet mee te zingen). Als je dat fijn vindt, houd daar dan rekening mee bij het aanschaffen van je badkamer. Dan kan je de radio gelijk inbouwen.

Daar zitten natuurlijk voordelen aan. In de eerste plaats maak je een douche die helemaal naar jouw wensen is ingericht. In de tweede plaats kan je zo ook wat geld besparen. Zeker als je gebruik maakt van aanbiedingen. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Soms is een complete badkamer kopen een stuk goedkoper als je de douche als ‘pakket’ koopt.

Er is echter ook een valkuil. Als je zelf je badkamer samenstelt, dan kan het snel een rommeltje worden. Let er daarom goed op dat de douche wel een geheel blijft vormen en dat alle onderdelen van de douche bij elkaar aan blijven sluiten.